COSTA RICA La Chumeca

60,00 lei240,00 lei

Note:  ciocolată, nuci, semințe floarea soarelui

Varietate: Caturra, Catuai, Geisha, CR95, H17, H3

Procesare: fermentare anaerobă

Altitudine: 1500-1800 m

Ferma: Beneficio La Chumeca

Recoltă: 2024

SKU: Nu se aplică Categorie:

Descriere

Micro-Beneficio La Chumeca este o companie de familie dedicată producției de cafea de specialitate, administrată de Martín Ureña. Domnul Ureña aparține celei de-a patra generații și lucrează cu cei doi fii ai săi la producerea de microloturi uimitoare. Nicho și Kenny sunt singurii doi angajați permanenți în afara familiei, iar în timpul sezonului de vârf își pot umfla numărul cu 30 de culegători sezonieri care îi vizitează în mod regulat. Jorge, alias Pacho, este principalul prăjitor și degustător, în timp ce fratele său, Emilio, se concentrează pe partea prepararii. El este campionul Costa Rica Bandola din 2024, un stil specific Costa Rican de preparare.

La Chumeca a fost creată în 2014 și ideologia lor este de a produce și procesa cafea la cel mai înalt standard de calitate și sustenabilitate ecologica. Ei produc doar natural aici, cu diferite stiluri de fermentație și apoi uscate la soare pe paturi înălțate pe versanții de deasupra camerei de degustare. Ei nu folosesc adjuvanti sau alte infuzii suplimentare, în schimb înțeleg dinamica dintre temperatură, timp, pH, Brix și oxigen prin utilizarea butoaielor din oțel inoxidabil, pungi colorate și cupe.

Experimentele de fermentație au început în 2016 și au încorporat propriile lor observații cu cercetări de la Universitatea Agronomică din Costa Rica pentru a înțelege procesele și controalele. Proiectul lor actual își propune să înțeleagă diferențele de nuante ale boabelor. Capulinero și 777 sunt procese brevetate care implică un amestec de fermentații aerobe și anaerobe. Beneficio La Chumeca acoperă patru ferme, Chumeca (1,5 ha), Fila (1,5 ha), La Montanita (1,5 ha) și Trinidad (6 ha). Majoritatea sunt împărțite în parcele, cu excepția Montanitei. Doar cei mai experimentați culegători merg astfel încât să poată diferenția între soiuri. Fermele au fost adăugate treptat de-a lungul generațiilor și nu există planuri mari de extindere. Accentul se pune pe furnizarea de cafea de înaltă calitate la un preț și un volum care să permită un echilibru bun între muncă și viață.

Aceștia se concentrează pe agricultura regenerativă și testează în mod regulat solurile la fiecare fermă pentru a înțelege nevoile precise și pentru a furniza doar nutrienții necesari, mai degrabă decât fertilizarea generală. Pomii fructiferi sunt folosiți pentru a oferi umbră, material organic sau pentru a fi sacrificați pentru dăunători.

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „COSTA RICA La Chumeca”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *